Vény nélkül kapható gyógyszer
Etrixenal 250 mg tabletta
Akut enyhe vagy közepesen súlyos ízületi, izom- vagy ínfájdalom enyhítésére.
  • Rövid távú használatra
Nézze meg a TV reklámot

Mikor ajánlott?

Ne állítsa meg az ízületi fájdalom!

A vázizomrendszer akut fájdalmának enyhítésére.

  • Hatékony fájdalomcsillapításAz Etrixenal csillapítja az ízületi, izom és ín eredetű fájdalmakat egész nap.
  • Gyulladáscsökkentő hatásCsökkenheti a fájdalmat, a duzzanatot, a pírt és a lázat (gyulladásos eredetűt).

Adagolás

Kizárólag felnőttek szedhetik

A szokásos kezdő adag 2 tabletta, melyet követően szükség szerint 6-8 óránként egy tabletta bevehető. A tablettát egészben nyelje le kevés folyadékkal, étkezés közben vagy után. A termék szedése nem ajánlott gyermekek részére.
Orvosi javallat nélkül ne vegyen be naponta 3 tablettánál többet. Ha a tünetek 7 nap után sem enyhülnek, keresse fel kezelőorvosát.
Az adagolással kapcsolatban bővebb információkat talál a betegtájékoztatóban.

Összetétel

Fájdalomcsillapításra

250 mg naproxént tartalmaz tablettánként, nem-szteroid gyulladáscsökkentő.

Elérhető az alábbi kiszerelésekben

10tabletta
20tabletta

GYIK

Ön kérdez, mi válaszolunk

Itt olyan válaszokat talál, melyeket a fogyasztóink által gyakran feltett kérdésekre adtunk. Egyéb kérdés esetén kérjük forduljon hozzánk bizalommal, és hamarosan válaszolunk Önnek.

Az Etrixenal a nem-szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID-ok) csoportjába tartozik, mint például az ibuprofén és a diklofenák hatóanyagok is. Ezek rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító szerek, de hosszú távú szedésük károsíthatja a gyomor-bélrendszer nyálkahártyáját. Népszerűségük ellenére, ezért ajánlott csupán szükség esetén történő, illetve rövid távú alkalmazásuk.

A gyógyszer az első és a második trimeszterben nem adható, kivéve, ha erre egyértelműen szükség van és alkalmazása előtt konzultált kezelőorvosával. A terhesség utolsó trimeszterében az Etrixenal alkalmazása szigorúan ellenjavallt.

Az Etrixenal alkalmazása szoptatás idején nem javasolt.

Általánosságban nem ajánlott több nem-szteroid gyulladáscsökkentő egyidejű alkalmazása.

Bár a fájdalmat mindenki másképp érzékeli, az Etrixenal - a többi nem-szteroid gyulladáscsökkentőhöz hasonlóan - az oszteoartritisz kezdeti szakaszaiban megjelenő enyhe és mérsékelt fájdalmat csillapítja. A fájdalom intenzitását, valamint az ízületi gyulladás fázisát kezelőorvosa vizsgálattal tudja igazolni. Az oszteoartritisz későbbi szakaszaiban gyakran már vényköteles fájdalomcsillapítókat írnak fel.