Speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer
Proenzi® Lady
Ízületi betegség következtében kialakuló porc és ízületi rendellenesség esetén a különleges táplálkozási igények kielégítésére speciálisan nőknek.
 • Speciálisan nők számára kifejlesztett készítmény az ízületek és a csontok egészségéért.
 • Jótékony hatása a 4-6 héten át történő fogyasztást követően még kb. 2-3 hónapig tart.
Nézze meg a TV reklámot

Mikor javasolt?

Adja meg a maximumot ízületeinek!

Proenzi® Lady filmtabletta hatóanyaga az ízületi porcban is jelenlévő glükózamin mellett OsteoComplexet is tartalmaz. Az OsteoComplex kalcium, D- és K-vitamin kombinációja, melyek szerepet játszanak az egészséges csontozat fenntartásában.

 • Kezdje el időbenA legtöbb esetben a porcok kopása egy fokozatosan előrehaladó folyamat, amely már 30 éves kor után elkezdődhet. A terhesség és a változókor a nők csontozatát nagyobb kihívás elé állítja, ezért javasoljuk ezt a terméket főleg a hölgyeknek.
 • Hosszú távú gondoskodásA megfelelő ízületi táplálás érdekében fogyassza 4-6 héten át az ajánlott napi adagot. A kúra évente több alkalommal megismételhető, két hónapos szünetekkel.
 • Hosszan tartó hatásJótékony hatása a fogyasztást követően még kb. 2-3 hónapig tart.
A térdízületi porckopás szakaszai
 • 1. fázis
 • 2. fázis
 • 3. fázis
 • 4. fázis
 • Minimális kopás, körülbelül 10%-os porckopás érzékelhető.
 • Növekvő porckopás. Az ízületi tok beszűkülése.
 • Súlyosbodó porckopás. Az ízületi tok fokozottabb beszűkülése. Csontkinövés nagyobb arányú előfordulása.
 • Az ízületi tok jelentős beszűkülése. 60%-os porckopás. Nagy számú csontkinövés.

Adagolás

Kizárólag felnőttek szedhetik

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiség felnőtteknek napi 3 filmtabletta. A tablettákat érdemes étkezés után bevenni, bő folyadékkal leöblíteni.
A legjobb eredmény érdekében a Proenzi® Lady 4-6 héten át történő fogyasztása javasolt. A kúra évente több alkalommal megismételhető, két hónapos szünetekkel.

Összetétel

Az ízületekért és a csontokért

A terhesség és a változókor a nők csontozatát nagyobb kihívás elé állítja, ezért javasoljuk ezt a terméket főleg a hölgyeknek. Ideális mindazok számára, akik fokozott ízületi terhelés miatt porckopásban szenvednek.

 • A glükózamin az ízületi porc alkotója.
 • A C-vitamin a normál kollagénképződéshez járul hozzá, és ezen keresztül a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.
 • A kalcium, a C-, D- és a K-vitamin hozzájárulnak az egészséges csontozat fenntartásához.
*U.S. Patent No 5972382 A"

Tápérték 3 filmtablettában
Energia 31 kJ (7,4 kcal)
Zsír 0,03 g
amelyből
-telített zsírsavak 0,03 g
-egyszeresen telítetlen zsírsavak 0,0 g
-többszörösen telítetlen zsírsavak 0,0 g
Szénhidrát 0,8 g
amelyből
-cukrok 0,8 g
-poliolok 0,0 g
-keményítő 0,0 g
Rost 0,6 g
Fehérje 0,7 g
Nátrium (só) 0,00 g (0,00 g)
C-vitamin 12,0 mg
OsteoComplex 5,0 μg
K-vitamin 75,0 μg
Kalcium 300,0 mg
Egyéb összetevő:
Glükózamin-szulfát 1500,0 mg

Összetevők: glukózamin-szulfát 2 KCl (héjas állatokból) , kalcium-karbonát, csomósodást gátló (mikrokirstályos cellulóz, talkum, magnézium-sztearát), stabilizáló (hidroxi-propil-metil-cellulóz), színezékek (titán-dioxid, vasoxid), L-aszkorbinsav, nedvesítőszer (glicerin), fitomenadion, kolekalciferol.

Elérhető az alábbi kiszerelésekben

60filmtabletta
90filmtabletta
180filmtabletta

GYIK

Ön kérdez, mi válaszolunk

Itt olyan válaszokat talál, melyeket a fogyasztóink által gyakran feltett kérdésekre adtunk. Egyéb kérdés esetén kérjük forduljon hozzánk bizalommal, és hamarosan válaszolunk Önnek.

A Proenzi®3 ExPur esetében a napi adag egyszerre vagy akár több részletben is bevehető, (lásd az ajánlott adagolást a termék dobozán). Jótékony hatását az alkalmazás módja nem befolyásolja.

Sem a fájdalomcsillapítók, sem pedig az ún. nem-szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID-ok) nem oldják meg az ízületi gyulladás okát, csupán az olyan tüneteket enyhítik, mint pl. a fájdalom (a fájdalom pedig csak jelzés a szervezet egyéb "problémájáról").

Ezek a gyógyszerek egyrészt hozzászokást okozhatnak, másrészt viszont csökkenthetik a fájdalomküszöböt, ha nagy dózisokban és hoszú távon alkalmazzák őket. Nem is beszélve arról, hogy az NSAID-ok olyan mellékhatásokat is eredményezhetnek, mint pl. a gyomor-bélrendszeri nyálkahártya eróziója.

Éppen ezért, az ilyen típusú gyógyszerek alkalmazása csak szükség esetén, valamint rövid távon (pár napig) ajánlott. A Proenzi®3 ExPur megfelelő tápanyagokkal látja el az ízületeket, és ilymódon támogatja az ízületek egészségét (amelyeket a fentebb említett gyógyszerek nem biztosítanak).

Igen, a Proenzi®3 ExPur-t használhatják cukorbetegek is. A diabétesz önmagában is megnöveli az ízületi gyulladás kockázatát, illetve a hozzá kapcsolódó túlsúly is nagyobb terhelést jelent az ízületekre nézve. A glükózaminnal kapcsolatban, - amely szervezetünkben glükózzá alakulhat, - még nem igazolódott, hogy a Proenzi®3 ExPur szokásos dózisa növelné a vércukorszintet.

Gyermekek esetében a Proenzi®3 ExPur alkalmazása ellenjavallt.

A Proenzi®3 ExPur ajánlott adagolását nem véletlenszerűen állapították meg, szakértői vélemények és tudományos szakirodalmak adatain alapszik. Ezért az ajánlott napi adag betartását javasoljuk. Mindazonáltal ajánlatos lehet konzultálni egy szakértővel az egyéni szükségleteiről, mivel az ízületi táplálás mértékét számos tényező befolyásolhatja, pl. testtömeg, ízületek napi terheltsége, táplálkozási szokások, ízületek állapota, valamint életkor.

A Proenzi®3 ExPur 4-6 héten át történő fogyasztása javasolt, mely szükség szerint kúraszerűen, évente több alkalommal megismételhető, két hónapos szünetekkel. Folyamatos alkalmazásra nincs szükség, mert a jótékony hatás egy kúrát követően még kb. 2-3 hónapig tart.