Ízületi táplálás

Ha fogyni szeretnénk, általában csökkentjük az energiabevitelt, többet mozgunk, és speciális diétát alkalmazunk, hogy felgyorsítsuk a zsírégetést. Mi a közös ebben és az ízületekben? A megfelelő tápanyagok bevitele és az egészséges életmód az ízületek számára is előnyös.

6 dec. 2016

Ha megfelelő módon kívánunk gondoskodni az ízületeinkről, három dolgot kell észben tartanunk:
- hogyan és mit eszünk,
- hogyan élünk és mozgunk,
- melyek azok a speciális tápanyagok, amelyeknek jótékony hatásuk van ízületeink egészségére.
Tény, hogy ha elkezdjük érezni, hogy az ízületeink a leggyengébb láncszemek a testünkben, jobban oda kell figyelnünk arra, hogy mit kell megváltoztatni az étrendünkben és az életmódunkban. Ez nagyon egyszerűnek tűnik. És valóban, tudományosan bizonyított tény, hogy a megfelelő étrend és testmozgás jótékony hatással vannak az ízületek állapotára. Mi a helyzet az életmóddal? És a mindennapos stresszel, munkával és különböző elfoglaltságokkal? Van bármilyen hatásuk? Igen, természetesen van! Egy dolgot különösen fontos tisztázni: melyek azok a speciális tápanyagok, amelyekre ízületeinknek szükségük van? Korábban főleg zselatinban és kollagénben gazdag étrend volt ajánlott. Jelenleg rengeteg étrend-kiegészítő és tápszer is forgalomban van az ízületek speciális tápanyagokkal való ellátására. De melyik terméket válasszuk? Vannak, akik ismerőseik személyes tapasztalataira támaszkodnak a választáskor, míg mások az orvosok, fizikoterapeuták, gyógyszerészek és gyógyítók tanácsait részesítik előnyben. Bárki is ad tanácsot, figyelembe kell venni, hogy mit bizonyítottak klinikai vizsgálatok során. Az ízületi táplálásban leggyakrabban használt természetes eredetű hatóanyagok a következők:
- glükózamin, különösképp glükózamin-szulfát formájában
- kondroitin, szulfát formájában
- ASU - speciális hatóanyag avokádóból
Közismert, hogy a glükózamin és a kondroitin a porcok alapvető építő elemei.
Ugyanakkor nem kerülhetjük meg a kollagént és kollagénpeptideket, amelyek használata főleg az emberek és szakértők empirikus tapasztalataira épül.

Promóciók és érdekes cikkek e-mailben.

Íratkozzon fel hírlevelünkre!
Hogy néz ki a hírlevél?